Geen producten (0)
Geen producten (0)

Herbal Fusion Shampoo en Insecten Spray (combi pakket)

€ 44,99 (inclusief btw 21%)
Specificaties
Bruto gewicht 2,00 Kg
Omschrijving

HERBAL FUSION SHAMPOO (LIQUID SOAP) & INSECTEN SPRAY (NATURAL SPRAY) Combipakket
Bestrijding van teken, vlooien, mijten en andere bijtende insecten met op kruiden en natuurlijke oliën gebaseerde producten

 

Gebruiksadvies:

Ter voorkoming (vlooien, teken, mijten en andere bijtende insecten):
Spray uw huisdier regelmatig met Herbal Fusion Natural Spray zodat het uw huisdier onaantrekkelijk maakt voor bijtend ongedierte zoals vlooien, teken, mijten en andere bijtende insecten. Vooraf wassen met Herbal Fusion Liquid Soap wordt aangeraden zodat eventuele ongemerkte besmetting teniet wordt gedaan.

Bij besmetting (vlooien):

Was uw huisdier met Natural Fusion Liquid Soap voor het doden van volwassen vlooien.
Na 2 dagen kunt u de dode vlooien verwijderen door een goede kambeurt of een nieuwe wasbeurt.
Met een interval van 2 dagen na het wassen sprayed u uw huisdier met Herbal Fusion Natural Spray voor het doden van eitjes, dit na gelieve de ernst van de besmetting.
Voeg 25 ml Herbal Fusion Natural Spray toe aan uw schoonmaakmiddel voor het reinigen van tapijt, kleden, dekens of vloeren. De (dode) vlooien, eitjes of larven kunnen daarna simpel worden opgezogen.

Uitleg werking Herbal Fusion:

De levenscyclus van een vlo

Een volwassen vlo neemt bloed van zijn gast (=het dier waar hij op leeft), hierdoor ontstaat een vlooienbeet. De vlo legt eitjes. Deze eitjes kunnen overal worden gelegd, maar vaak is dit in tapijt, vloerkleden, dekens, achter ventilatieroosters of in hoeken. De eitjes kunnen er tot 3 dagen over doen zich te ontwikkelen tot een eerste generatie van een larve. In de derde generatie ontwikkeld de larve zich tot een pop, welke uitgroeit tot een baby vlo. Deze baby vlo moet binnen een aantal uren een gast vinden om bloed af te nemen anders zal deze niet overleven.

De hele cyclus kan soms wel 200 dagen duren. De meeste kans om deze cyclus te doorbreken is 2 dagen tot 2 weken na het leggen van de eitjes. Door op dit moment de cyclus te onderbreken voorkomt men dat de eitjes zich kunnen door ontwikkelen naar een pop en baby vlo waardoor verdere verspreiding wordt ingedamd.

Hoe doorbreek je de cyclus

Het afbreken van de cyclus begint met het wassen van het dier met een goed werkende shampoo. Herbal Fusion Liquid Soap is een shampoo die op natuurlijke basis is samengesteld met kruiden en oliën en welke de gehele huid en vacht van een dier goed reinigt tot in de poriën. Hierdoor wordt de eerste stap van bestrijding gezet en worden volwassen vlooien gedood. De tweede stap is het verwijderen van deze inmiddels dode volwassen vlooien. Dit kan door middel van het uitkammen van het dier door een tweede wasbeurt twee dagen later.

Als derde stap dienen de gelegde eitjes ook nog bestrijd te worden, dit kan door het insprayen met Herbal Fusion Natural Spray met een interval van 2 dagen. Bij flinke besmettingen adviseren wij dit een aantal maal iedere twee dagen te herhalen om zo zeker te zijn van het afbreken van de verspreiding.

Voorkomen van bijtende insecten

Om te zorgen dat uw huisdier geen gast wordt voor ongedierte zoals vlooien, teken, mijten en andere bijtende insecten sprayed u met regelmaat Herbal Fusion Natural Spray op uw huisdier. Dit maakt uw huisdier onaantrekkelijk voor deze indringers en zorgt dat ze liever verder zoeken naar een geschiktere plek ver bij u geliefde dier vandaan.

Reinigen van andere verspreiding

Voor het reinigen van tapijt, (vloer)kleden en dekens kunt u 25 ml Herbal Fusion Natural Spray toevoegen aan u eigen tapijt- en bekledingsreiniger. Ook de kieren van bv een houten vloer kunnen op dezelfde wijze (met 25 ml Herbal Fusion Natural Spray toegevoegd aan uw eigen reiniger) worden gereinigd. Eventuele larven en eitjes kunnen daarna worden opgezogen.